Loading...
Voor wie is kyokushin 2017-11-14T10:58:00+02:00

Voor wie

Veel mensen vragen zich af of de sport karate ook voor hun kind of voor henzelf geschikt is. Anders dan alle wild west verhalen kan karate bij uitstek de sport zijn om uw kind of uzelf zowel lichamelijk als geestelijk te trainen. Bij Kyokushin Karate Hoogvliet beoefenen we het Kyokushinkai Karate wat staat voor; Discipline, Doorzetten, Respect,Zelfvertrouwen en Weerbaarheid.

LET OP: de minimale leeftijd is 9 jaar

 

Wat betekent KYOKUSHIN?

Fonetische uitspraak:
Kie-Jo-Ku-Sjin

Kyoku betekent het uiterste. Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wil halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken.

Shin betekent de waarheid. Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen,, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.

Kai betekent samenwerken. Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt.

Respect

Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens en staat centraal in onze training. Al deze boven beschreven punten zijn karaktervormend en van groot opvoedkundig belang. De stijl Kyokushinkai staat bekend om zijn harde maar eerlijke vorm van Karate. Door de zware trainingen wordt je fysiek en mentaal erg sterk, je leert je beheersen met als gevolg : meer zelfvertrouwen en meer verantwoordelijkheidsgevoel. Natuurlijk houden wij rekening met elkaar tijdens het trainen. Iedereen moet de volgende dag gewoon weer naar school of het werk kunnen. Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken in onze dojo u bent van harte welkom;

Proefles volgen?